Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Yopitsch-Kurz
bossja napisao:
Yopitsch-Kurz napisao:Peno je nas, mislim igra za Srbiju?
Da,Peno je igrao za nasu U16 reprezentaciju.
Hvala na odg. Da li to znaci da ne moze da igra za drugu seniorsku reprezentaciju?

Ili moze ako damo pristanak?
Korisnikov avatar
By Antoine
Yopitsch-Kurz napisao:
bossja napisao:
Yopitsch-Kurz napisao:Peno je nas, mislim igra za Srbiju?
Da,Peno je igrao za nasu U16 reprezentaciju.
Hvala na odg. Da li to znaci da ne moze da igra za drugu seniorsku reprezentaciju?

Ili moze ako damo pristanak?
Izvod iz FIBA pravila koja nekad važe, a nekad ne važe:

H 2.3.4 Nakon što je igrao u U-17, U-19, U-21 ili za A reprezentaciju države na zvaničnom FIBA takmičenju, igrač ne može, ni pod kakvim okolnostima, igrati za nacionalni tim druge države.
E sad, gde mu tu dođe U-16, ne'am pojma, ne razumem se najbolje u te kategorije petlići, pioniri, juniori,...
Korisnikov avatar
By djokonda
Igrao je Peno za U16 prosle godine. To pravilo govori o takmicenjima u organizaciji FIBA World, tacnije to su Svetska prvenstva (U17, U19. U21 vise ne postoji). Evropska prvenstva za U16, U18 i U20 su u organizaciji FIBA Europe.
Korisnikov avatar
By familija
djokonda napisao:Igrao je Peno za U16 prosle godine. To pravilo govori o takmicenjima u organizaciji FIBA World, tacnije to su Svetska prvenstva (U17, U19. U21 vise ne postoji). Evropska prvenstva za U16, U18 i U20 su u organizaciji FIBA Europe.
Da, cinilo mi se da je igrao, ali nisam bio siguran...
Jel to sada znaci da on ne moze da igra za neku drugu reprezentaciju bez nase saglasnosti?
Korisnikov avatar
By familija
@DJokonda i @jomer
Posto je vec u Barseloni od 14 godina, plus je iz mesovitog braka, ako i dalje bude napredovao kako je projektovano, mislim da ce Spanci sve uciniti da ga prevedu u Spansku reprezentaciju..Cigani su to nevidjeni (ovo nema veze sa navijacima Zvezde), pamtim od malena te njihove osobine koje ispoljavaju na sportskim terenima.... :snooty:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 354

Страшан је играч Монтеро..А само 22 године.. Стига[…]

Волео бих га у Звезди,али мислим да је ово прави п[…]