Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
milanezija napisao:To je sest meseci Obilicu.
Jos bolje taman da nam zeksara sredi lovu preko stranke pa da imamo i mi naseg covica,dinkica i ostale pa da napravimo klub.Trebace nam samo 11 igraca jer racunamo i na Kerola. :dance:
Korisnikov avatar
By kontrabas
Karaburac napisao:Zavisi gde Kole, aj budi realan pa reci da li je 200 evra isto u BG-u, Nisu ili Uzicu? Ne zelim da vredjam ostale gradove, ali znas i sam koliko su tamo nize plate.
U ostalom, vec je bio jedan clanak o tome kako skoro svi rade dodatni posao uz to sto igraju kosarku. Neko lepi plakate, neko deli flajere, neko konobarise. Tuzna istina.
Ne secam se, mozda sam i umislio, da sam procitao negde da Konstantin ima najmanji budget u ligi, pa htedoh da proverim. Za svaki slucaj dobro se drze. Ovo sto si ti napisao je stvarno tuzno. Da igraci igraju za crkavicu, moraju da rade i druge poslove, itd. S druge strane, kada pogledas kako se krecu sume u fudbalu u inostranstvu i koje basnoslovne sume isplacuju, takve, da ih obican smrtnik tesko moze skrpiti u toku jednog radnog veka, ima i neceg smirujuceg u tome. Mada su naravno sume premale. Cak i kada uzmemo u obzir ovo sto Kole navodi (stan obezbedjuje klub), 200€ je suvise malo. Jer svaki igrac, koji se bavi kosarkom, time sebi skracuje mogucnost, da se drugacije usavrsi, tako da je veca plata legitimna, kada se uzme u obzir, da se kosarka ne moze igrati i sa 40deset ili vise godina, a igrac mora da razmislja i na buducnost a ne samo na sadasnjost. Ne moze svako da se uhlebi kod saveza ili da dobije nacionalnu penziju.
Hvala i Gaji na divnom clanku - tek ga sad vide :clap:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sloboda u Uzicu ponizila Megu 80-55... Snimak te utakmice cu prosto morati da pogledam.
Izgleda da je bio i jako interesantan mec u Kraljevu gde je Sloga dobila Vrsac 104-93, a briljirao Popovic sa 17 poena i 15 asistencija, uz njega dobro pumpao i Marelja 25 poena i 8 skokova. Osecam da su vrteli pik dosta njih dvojica. U Vrscu Radovic 18 poena i 14 skokova. Bas me zanima na sta je licio taj duel Marelja - Radovic.
By Asterix
Sto se tice ove nemastine u klubovima,danas sam se cuo sa Bojanom Popovicem,igracem Sloge i on mi je rekao da je klub u haosu i pred gasenjem! :shock:
Takodje mi je rekao da igraci nece izaci na zagrevanje,pa me zanima zna li neko vise o tome da kaze?
Korisnikov avatar
By Karaburac
Koliko znam u ovoj ocajnoj finansijskoj situaciji Konstantin i Sloga su najgori.
Cak ima i nekih teorija zavere, a posto je to kod nas moguce da imaju osnova, da Sloga prodaje utakmice na gostovanjima da bi nekako prezivela.
Igraci Konstantina su pre nekog vremena cak pretili da nece uopste igrati utakmicu pa im je onda grad nesto uplatio. Mislim da iza Sloge grad ni ne stoji. Mozda bi @Vlado Kv znao nesto vise da kaze oko toga.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Metalac pobedio Vojvodinu u derbiju kola i ustalio se na trecem mestu 70-67...
Boga mi, bice klanja za ulazak u super ligu, Mega i Vojvodina su sigurni, Metalac sve vise bezi pratiocima na trecem mestu, a kao cetvrti i peti su trenutno Konstatnin i Sloboda. Jedine dve ekipe koje mogu da se umesaju za prolaz dalje su Radnicki FMP i Vrsac. Bice mi bas zao ako Vrsac izvisi, nadao sam se da cu videti Radovica, Novaka i Milosevica u duelu sa Jadrancima. Konstantin je i dalje pepeljuga ove lige, pruza konstantno sjajne partije i zaista zasluzuju ulazak u superligu. Prvi im ja nisam davao nikakve sanse, svaka im cast.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Dobar mec je bio u Valjevu. Tvrde odbrane, borba sve vreme, veliki intenzitet, neizvesno, zaista mec koji bi mogao da popularise ovu ligu.
Vojvodina je bila oslabljena neigranjem Stojacica i Vukasina Petkovica (@Serbianhoops Petkovic ne igra vec neko vreme, da li je povreda ili nesto drugo u pitanju?), a Metalac je igrao bez Dragana Mitrovica i Bojana Bakica.
Bekovi Metalca Zivanovic (16 poena) i Kruscic (19 poena) su potpuno zaustavili u odbrani i u napadu nadigrali spoljnu liniju Vojvodine (Kuzeta 7 poena i Markovic 6 poena) i tu treba traziti razloge za pobedu. Vojvodina je gadjala ocajnih 4/16 sa linije za tri poena. Tim koji u kls-u timski gadja preko 40 posto za tri na nivou sezone, kada ima takvo sutersko vece ne moze da se nada pobedi.

Na pleju Vojvodini Pesakovic potpuno neubedljiv, a Covic solidan, ali nista vise od toga. Najvise me je iznenadilo kod Covica sto je bio racionalan, nije imao one svoje poteze ''zalecem se kao muva bez glave''. Zekovic je sjajno usao u mec, ali je brzo imao probleme sa licnim greskama tako da su Ivelja i Seslija dobili minute na njegov racun.
Na beku Kuzeta i Markovic potpuno razbijeni i u napadu i u odbrani i glavni su krivci za poraz.
Kalinic definitivno svoju srecu treba da trazi na poziciji broj 3, a ne na poziciji broj 4. Sa pozicije broj 3 sjajno skuplja skokove i otvara kontre ili pasom ili cesce time sto je sam povuce, a neretko istu i zavrsi jer je dobar atleta i na ulazu igra iznad obruca. Imao je sa pozicije niskog krila 11 skokova, a uz to 16 poena (mahom iz tranzicije, kontri i polukontri i mahom je sve sam odradio). Mislim da bi mogao jos dosta da pruzi na ofanzivnom skoku. Ipak u postavljenom napadu je manje opasan i pored solidne kontrole lopte, sut mu nije najjaca strana iako ume da pogodi. Morao bi malo da poraadi na sutu kao i kretnji bez lopte, uz kidisanje na skok u napadu mogao bi da postane mozda i dominantno krilo u kls-u (mada i nema neku konkurenciju, Sljivancanin, Krstic i Mitrovic jedini vredni pomena).
O Zekovicu ne treba mnogo pricati, Ivelja odigrao bled mec, ali cetvorka koja mi je interesantna je Seslija. Ovo je prvi put da sam ga gledao u igri i za svoje godine deluje zanimljivo. IGrao je samo 6 minuta, ali sa njim na terenu je Vojvodina delovala veoma dobro. U napadu nije dobijao lopte, a i kad je jeste nije imao slobodu da zavrsava, ali u odbrani je igrao zaista dobro. Dobro se gurao pod kosem, lepo je pratio i napadace koji mu se okrenu licem. Odbranu je igrao cvrsto, ali cisto sto mi se veoma dopalo. Deluje mi da ima dobru visinu za poziciju krilnog centra, kao i da je solidno popunjen sobzirom na godine.
Bozo Djumic, o moj Boze, kakav je to komad cepanice. Jeste mlad, ali ono je zaista strasno. Dva zicera cista promasena, bacanje jedno pogodio od tablu, a odmah sledece zafrljacio air ball. Zali Boze onakvog tela. Za 92 godiste je prilicno krupan i jak centar, ali zaista odsustvo svakog osecaja je evidentno.

U MEtalcu Kruscic i Zivanovic su pokidali, a uz to solidan je bio Balmazovic. OStali su imali zanemarljive role i nisu narocito vredni pomena po mom misljenju. Eh da, tatin sin Djukanovic je odigrao korektan mec i to je to.

EDIT: Upravo pogledao snimak Sloboda-Mega Vizura. Sloboda ih je razbila odbranom, jurenje Meginih plejeva preko celog terena. Kada Bobi primi loptu nisko 3 igraca idu u reket, udvajaju ga kada krece u okret i trude se da mu cackaju loptu. Kada Bobi primi loptu visoko igra se snazno na ostalim igracima kako ne bi mogli da prime pas. Dosta su i tukli klince, a sudije su to prilicno i dopustile. Mega se uopste nije snasla i otislo se na 20 razlike vrlo brzo. Fora je sto i kad bi probili taj presing bio pravi ili lazni, Dangubic, Micic i Reljic bi kretali brzo u realizaciju, ne bi stali na loptu i tako se dolazilo prvo do cestih gresaka, drugo do previse brzih suteva koji su Megu uveli u kontra ritam i trece do otvaranja tranzicije za igrace Slobode koji su se tu fino snasli. Sve u svemu, razmontirali su ih. U postavljenom napadu Sloboda je uglavnom isla ili na prodor niskih igraca ili bi koristili cinjenicu da Bobi ne izlazi iz reketa pa su njihovi visoki igraci opaljivali sa distance i poludistance.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 218
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]