Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
Evo info i za Illesa, ide u Kluz na pozajmicu, ni kriv ni duzan posle najlosije sezone od ovog trojca, dobija najbolju priliku. Ide mu u korist sto je Rumun.

EDIT evo i Mitar raskinuo ugovor
Korisnikov avatar
By Zex88
Нешто размишљам,можда ће Митар у Војводину,капирам да ће шеици направити неки план са младим играчима..

Послато са SM-S937B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Ceo taj koncept mi nema nikalvog smisla... To bi mozda moglo da bude svrsishodno kada bi Vojvodina usla u ABA, ovako mi je sve to jako cudno...

KLS tesko moze da te pripremi za EL, potreban ti je medjukorak.

Jedino ako hoce kroz to da razigravaju momke za ABA da ne akaju najbitnije igrace, ali sve to mi je i dalje cudno.

Mislim cudno sa sportske strane, smrducka mi na pranje para.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Moglo bi se pisati i o tome koliko su sva ta "naša deca" u KKP dobila priliku od kako su došla, kao veliki talenti i koliko su dobili prostora. Zemlja košarke, zlatna deca, najbolji trener u Evropi...

Miletić, Balša, Alen, Tristan, Trifunović, Drezgić, Đorđije Jovanović, Bošnjaković, Pokuševski, Nakić, Lakić...

Evo sad gledam baš kojim je putem išao npr. taj Tanasković, da bi se vratio u svoj KKP i onda shvatim da je on sa 19 godina u KKP počeo kod Džileta, bio po nekim pozajmicama po Spartaku, Zemunu, OKK, pa posle i kod Čaneta neke utakmice igrao, da bi prešao u Megu na godinu dana, pa u Borac iz BL na godinu dana, pa u Igokeu na 4 godine, sa epizodom u Breoganu, da bi završio zadnje 3 godine u Budućnosti. Dalke 10 godina se dečko "vukao" po regionu, sticao iskustvo, da bi se vratio sa 29 godina u svoj KKP. Nek mu je sa srećom i nama i njemu.

Inače EL sajt je objavio top 10 najboljih trasfera iz EK u EL ekipe, mi imamo igrača pod brojem 8. Olmana, kao i igrača broj 10. o kojem sam u pasusu iznad pisao. Evo linka ispod. Zašto sam ovo okačio, zato što smo mi mogli bukvalno bilo kog od ovih igrača da dignemo, jer to su u suštini sve igrači koje na najjednostavnijoj pretrazi na sajtu EK možeš da nađeš, kao lidere lige. Ali džabe, kod nas se ništa ne radi planski već neko duže vreme, te mogu samo da nastavim da se isčuđavam i pravim šuntav.
https://www.euroleaguebasketball.net/en ... transfers/
Korisnikov avatar
By Karaburac
Meni je veci prblem od kvaliteta sastava to sto osecam tu otudjenost od kluba za koji navijam ceo zivot. Sa ovolikim brojem stranaca zaista cesto imam osecaj kao da gledam Makabi.

Svestan sam da ne moze odjednom i da je potrebno da se ubaci jedan ili dva igraca godisnje, ali moj san je da cu jednog dana u timu (recimo za dve, tri godine) gledati u istom trenutku:

1) Petrovic, Drezgic
2) Bogdanovic, Stefanovic, Sekularac
3) Todorovic, Marinkovic, Danilovic
4) Tanasko, Smajli, Petrusev
5) Koprivica, Miletic, Dimitrijevic

Da se deca Partizana jedan po jedan vracaju kuci.

Nazovite me nostalgicarem, ili budalom ili kako god, ali ja sam cvrsto ubedjen da kada bi se momci malo istrpeli da bi uz mozda nekog stranca gde skripi napravili bolji rezultat nego svi prethodni do sada.

I samo da ne bih bio pogresno shvacen, iako su nominalno stranci, ja ljude kao sto su Veseli, Lovernj, Djordjije Jovanovic, Lukas Bojovic, Aki Nikolic, Luca Illes dozivljavam kao nase ljude.

Uvek bi mi prioritet imali momci koji su prosli nase mladje kategorije.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Ono što hoću da kažem je da smo mi imali idealan trenutak i "magnet" za domaće igrače u zadnjih 5 godina, Željko, EL, ima para i da to nismo uspeli da iskoristimo. Uspeli smo da dovedemo igrače koji pre toga, a kako vidimo sada i posle toga, nisu ni uzimali u opticaj naš klub - ipak su to momci koji su izlazili iz NBA (Pokuševski, Smajlagić) i EL top tire timova (Vukčević, Bošnjaković) i došli kod nas. Dakle nismo morali da čekamo da jedan Tanasković mora okolo da ide preko Mege, OKK, BL, Igoeke i Budućnosti da bi se vratio, već smo dobili talentovane igrače koji su potencijal dokazali na istom ili višem nivou.

Imali smo dolaske domaćih EL igrača u vidu Anđušića, Jaramaza, Avramovića, Marinkovića, ali ni od njih niko se nije ustalio.

E to je problem, da mi posle 5 godina nemamo u timu ni 5 domaćih ili poludomaćih igrača makar za ulogu rotacije.

Pa zašto jebeni PAO i OLY sprcavaju ozbiljne pare u Larencakise, Toliopulose, Rovagopulose, Mitoglue, Kaliacakise i dovlače svakog igrača koji je makar i EK nivoa kod sebe? Zašto je Real platio izlazne klauzule od preko milion evra za Abaldea i Pradilju. Turci koji menjaju u ta dva EL kluba Šanlija od 100 ljeta, preplaćuju razne Hejzere, Korkmaze, Bitime. Zašto je Fener produžio Mahmutoglua od 36 godina koji u zadnje 3 godine u EL nije odigrao ukupno 120 minuta košarke?

Imali smo, nismo znali, šta smo imali...
Korisnikov avatar
By Karaburac
SG Apsolutno se slažem, imali smo idealnu priliku i ne da smo je propustili nego smo je temeljno uništili. Barem Smajli i Aleksa su morali da se zadrže.

Ja sam zaista čvrsto ubedjen da bi nam i rezultat bio bolji tako.
Zaista mi smeta to nepoštovanje domaćih igrača.
Čak i kad se dovedu u tim dobiju potpuno sporedne uloge.

Istina, atletika bi trpela, ali dobijaš nešto drugo, razumevanje, čitanje, rotacije, zajedništvo. Protokom vremena, ja sam ubedjen da bi to dalo rezultat bolji nego sa bilo kojom instant Američkom petorkom koju mi možemo da sastavimo.

Najveći broj najboljih EL ekipa (osvajača) u prethodnih 15 godina je imalo evropsku osnovu sa precizno dodatim Amerima gde štuca.

Barselona 2009/2010 - Rubio, Navaro, Laković, Lorbek, samo dva Amera Moris i Mikel
Panata 2010/2011 - Dijamnatidis, Peković, Kalates... samo dva Amera, Nikolas i Batist
Olimpijakos BTB 2 sezone - najviše Amera, ali uglavnom radilice (Hajns, Dorsi...), glavne zvezde Spanulis, Slukas, Antić, Papanikolau, Printezis
Makabi 2013/2014 - Ok, izuzetak iz ove moje priče, praktično sve Ameri.
Real 2014/2015 - Tri Amera, Kerol, Sloter, Rivers. Glavne zvezde Kampaco, Noćioni, Rudi, Ćaćo....
CSKA 2015/2016 - Četiri Amera, Higins, Hajns, Džekson, Nikolas, ali opet glavne zvezde Teodosić i DeKolo.
Fenerbahče 2016/2017 - Tri Amera, Dixon, Udoh, Naneli, ali nosioci oni glavni Bogdan, Kalina, Slukas, Veseli, Pero Antić, Điđi Datome.
Real 2017/2018 - Četiri Amera Kerol, Rendl, Tomkins, Rendolf, ali opet nosioci Dončič, Rejes, Ljulj, Rudi
CSKA 2018/2019 - Dosta Amera, ali opet nosioci u napadu Ćaćo, Dekolo, Kulagin. Veoma važni Ameri Klajburn, Higins, Hajns.

Posle korone se svi bolje sećamo, Efes Larkin jako bitna uloga, ali vođa bio Vasa Micić, Real sa tri Amera od kojih je samo Najdžel Vilijams Gos zaista imao veliku ulogu na terenu. Panati je Nan realno bio vođa u sezoni kad su osvojili, ali opet jaka evropska osnova Slukas, Huančo, Mitoglu, Lesor... U Feneru su Ameri imali veću ulogu, ali opet je tu bio Gudura, Meli, Biberović, Mahmutoglu, Šanli...

Olimpijakos prošle sezone isto dosta Amera, ali glavne tate su Vezenkov i Milutinov.

Mi u ovom trenutku imamo 8 igrača koji imaju Američki pasoš. Prošle godine nam je prodefilovalo 11 igrača sa američkim pasošem. Previše je to. Ne može se tako praviti rezultat. Nismo mi Makabi.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Krenuli da se pale motori, a moj utisak je da u zadnjih 15 godina nikad nije bilo manje pompe oko početka priprema...

Na prvom okupljanju, pojavili su se: Vanja Marinković, Žofri Lovernj, Tonje Džekiri, Alesandro Pajola, Luka Vildoza, Lamar Stivens, Derik Vilis, Uroš Mijailović, Mario Nakić, Kajl Olmen, Đorđe Šekularac, Uroš Danilović, Nikola Đurović i Kevarius Hejs.

Čekaju se Lakić, Tansković, Karlik i Tomson, koji su sa nacionalnim timovima.

Zanimljivo da su pored njih u trenažnom procesu naši bivši igrači Nemanja Gordić i Bandža Si, koji su tu da popune broj. Ono što se piše je da će Gordić zajedno sa našim klincima u Valjevo gde će u Metalcu da igraju. Plan je da tamo idu Nikola Đurović, Uroš Dramićanin, Luka Miladinović, Uroš Mijailović i Luka Pavlović.

Imamo još dve promene u sportskom sektoru, Oliver Stević se priključio stručnom štabu, u pitanju je bivši igrač Penjaroe u Burgosu i Andori. S druge strane, Vladimir Micov je postao direktro košarkaških operacija.

Koliko vidim po opremi, Vanja je u patikama u ful opremi. Šta bi sa njegovom povredom? Negde sam skoro pročitao da on neće moći da igra do negde decembra-januara...

U drugim vestima, priča se da će grad Begrad da proda Arenu za 30 miliona eura, pa mi nije jasno šta čeka naš predsednik kluba, veliki biznismen i čovek koji klub vodi kao preduzeće... Zašto ne kupimo mi tu halu lepo na neki kredit i rešimo problem sa terminima, selidbama u Pionir, Halu Sportova i slično, imamo trenažnu halu, iznajmljujemo je za potrebe nekih drugih događaja. Top poslovna priča i prilika iskreno. A onda može i da nazive tribina daje po Duletu ili svom sinu ili po svom konju ili kako hoće.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pročitao sam neku Vanjinu izjavu koji kaže da može da se očekuje na parketu za oko 2-2,5 meseci. Kaže da je zadovoljan oporavkom.

U Metalac idu i Šekularac i Danilović. Što se Mijailovića tiče, on ima ugovoren OKK i ne verujem da će se odustati od toga.

Ako sam dobro protumačio propozicije KSS klub ima pravo da registruje 2 igrača na dvojnu licencu (Danilović, Šekularac) i 4 igrača kao ustupanje (Đurović, Miladinović, Pavlović, Dramićanin). U toj situaciji mi je logično da Mijailović bude poslat negde drugo, kao što je Illes poslat u Kluž.

Malo sam razočaran što za Danilovića nije mogao da se ugovori recimo Borac, ali jbg. Sve u svemu sviđa mi se ideja, dopada mi se i što Gorda ide tamo i voleo bih da se obezbedi i neka stara kuka pod košem koja će moći nešto da nauči Đurovića i Miladinovića.

Što se Arene tiče, neće niko ništa dugoročno da ulaže u klub očigledno... Infrastruktura nam je problem oduvek i niko ne planira to da reši. Svi gledaju samo za sebe po sistemu što ja da ulažem u nešto što će koristiti nekom posle mene...
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Pon Avg 24, 2026 3:43 pm Pročitao sam neku Vanjinu izjavu koji kaže da može da se očekuje na parketu za oko 2-2,5 meseci. Kaže da je zadovoljan oporavkom.

U Metalac idu i Šekularac i Danilović. Što se Mijailovića tiče, on ima ugovoren OKK i ne verujem da će se odustati od toga.

Ako sam dobro protumačio propozicije KSS klub ima pravo da registruje 2 igrača na dvojnu licencu (Danilović, Šekularac) i 4 igrača kao ustupanje (Đurović, Miladinović, Pavlović, Dramićanin). U toj situaciji mi je logično da Mijailović bude poslat negde drugo, kao što je Illes poslat u Kluž.

Malo sam razočaran što za Danilovića nije mogao da se ugovori recimo Borac, ali jbg. Sve u svemu sviđa mi se ideja, dopada mi se i što Gorda ide tamo i voleo bih da se obezbedi i neka stara kuka pod košem koja će moći nešto da nauči Đurovića i Miladinovića.

Što se Arene tiče, neće niko ništa dugoročno da ulaže u klub očigledno... Infrastruktura nam je problem oduvek i niko ne planira to da reši. Svi gledaju samo za sebe po sistemu što ja da ulažem u nešto što će koristiti nekom posle mene...
Ovo je više bilo ironično, jer se naš predsednik hvali kako je on mag ekonomije i kako je od KKP on napravio brend i da klub mora da se vodi kao firma i tako dalje i tako bliže, baljezgarije klasične... Sve u svemu, Arenu će kupiti neki Ostojin drugar, postaće Alta Arena kao što već jeste, pa će onda da nas ucenjuje ko kako hoće. Kriminal klasični se dešava drugari i mi smo svedoci toga. Jbt grad jedan kaže da mu je Arena koja je sagrađena pre 20 godina neprofitabilna, pa valjda je jasno onda da se previše njih ugrađuje u to ako je tako...
KK Partizan 2026/27.

Kad se setim da je Danga meni nekad bio omiljeni[…]

Reprezentacija Srbije

Nemam šta preterano da dodam, sve sam rekao[…]

KLS i Superliga

Izgleda da ce Sumali Keita kojeg je Dubai doveo iz[…]

Fudbal

Продани су Дуарте и Енем. Сад од нападача имамо п[…]