- Pet Sep 18, 2015 12:33 am
Iako očekujem da ćemo pobediti, duša mi nije mirna pred sutrašnju utakmicu. I to nije onaj oprez "po službenoj dužnosti", kao pred utakmice sa Česima ili Fincima, nego ozbiljna svest da su Litvanci sposobni da nas tresnu i da to ne bude veliko iznenađenje.
Sklon sam da potcenjujem Valenčijunasa, uzetog samog za sebe. Daće on svoju porciju od 20 + p, u to ne sumnjam, ali je bitno kako će doći do toga. Ne verujem da će on izokretati Raduleta ili Kuzmića onako kako je npr. to radio Erceg Česima. Daće ponešto šutirajući preko ruke i sl. I to me ne brine. Brine me da on do svojih 20p ne dođe rasturajući nam odbranu pikom, jer će to osim njegovih 20 značiti još triput toliko poena za šutere. Tako mogu da nas razmontiraju.
Iako verujem u iznenadni preobražaj Saletove ekipa, koja je tako prošle godine razmontirala Grke i Brazilce, nije mi daleko od mozga ni varijanta u kojoj ne uspevamo da zaustavimo pik Litvanaca. Zanimljivo je da verujem da čak i u toj varijanti dobijamo, na šutesko ludilo. Ali, strepim.
Videćemo.