Teme vezane uz sve reprezentacije
Korisnikov avatar
By djokonda
Divos napisao:@ djokonda

Догма није, ни озбиљна ни неозбиљна, нема шансе, како год тумачио тај појам. Само једно размишљање.
Генерално, када правимо паралеле, па ту провлачимо како је у другим колективни спортовима, ту увек има простора да селективним приступом (наравно бирајући рђаве појаве и процесе), протуримо неко себи згодно, а заправо данас "пожељно" виђење.
Али овде је реч о кошарци, па да останемо код кошарке. А и није тема дилема национална или АБА лига или интерес неког клуба (у овом случају Звезде), већ репрезентација. У теми АБА лига можемо коју о тој лиги, и да ли треба да остане.
Овде је и тема наговештај, додуше кроз медијско спиновање, да би ФИБА могла посегнути за топузом. Србија је била и прошле године прозивана, баш због пословања и ствари везаних за АБА лигу (званично образложење, а позадина приче је вероватно дубља, ја је не знам, али сам изнио и који би још могли бити разлози). И ову опасност не треба подценити. Јер Србија је, у пакету кроз АБА лигу, одбила да се приклони клубским такмичењима у надлежности ФИБА-е. По мени погрешан избор. И то је моје мишљење, као што неко има неко друго. Сваки аргумент, другачије виђење ћу уважити, али не и задрту навијачку пристрасност и острашћено држање стране неком клубу, јер је ето фокус тог клуба усмерен ка АБА (а и мало би се утрпали у "клуб богатих"). У таквим "расправама" ме нема.

Право питање је. Да ли је вредно ризиковати могуће санкције Србији зарад једног задртог истрајавања на једној оријентацији (АБА и УЛЕБ), и оријентацији од које је велоко питање да ли ће и један клуб дугорочно имати вајде.
Lepo si spakovao pitanje...kao Sloba 1998.
Ajde drugo pitanje: koje dugoročne (pa i kratkoročne) koristi može srpska košarka da ima od napuštanja regionalnog formata i vraćanja na nacionalna? Jel jedini način da prođemo bez sankcija napuštanje regionalne lige? Ja mislim da nije.
By Edibledi
Srpska košarka može da ima ogromne koristi!

Као прво, све хале ће бити пуне, било да играју Партизан, Звезда, Мега или не, јер је битна и борба за место на табели и локални ривалитет попут Краљева, Чачка, Ваљева.

Друго, клинци из тих градова ће много више пратити кошарку, тренирати масовније, преданије и надати се да ће једног дана (што пре :-) )моћи да играју у домаћој лиги против највећих клубова, против најбољих домаћих играча или добрих странаца, пред београдском публиком у Пиониру, Хали спортова... у својој хали да дочекају најбоље клубове, да им скину круну пред својом публиком.

Треће, мање средине ће сигурно уложити више у локални клуб јер се и маркетиншки исплати спонзорима да им име фирме пише на неком делу дреса клуба који прати велики број људи.

Не знам колико пратите млађе категорије, али код нас има толико талената да мислим да то никакви лоши потези политичара не могу да зауставе.
Људи једноставно обожавају кошарку и међу родитељима има толико заљубљеника, бивших кошаркаша, њихових рођака, неуспелих нада и других разних који покушавају и кроз своју децу да остваре неостварене снове из младости. То се прати, нисте ни свесни колико.

На нивоу основних школа се играју такмичења 5-6 и 7-8 разреди наступају и то деци пуно значи. Друже се, тренирају...
Мој клинац је баш играо за селекцију 5-6 разреда своје школе и баш им је било добро, да се сакупе сви клинци који не тренирају у истим клубовима али играју у крају заједно баскет или на физичком, да истрче заједно за своју основну школу. Нема ништа лепше од тога!!!
Korisnikov avatar
By Jomer
ajde napisacu ovde, zbog ove rasprave o KLS i platezne moci nasih klubova, predhodnih dana precesljao sam nase igrace koji igraju u regionu i u manje razvijenim kosarkaskim zemljama, uzeo sam podatke sa sajta Eurobasket( znam da nije najbolji :( ), pa evo kako to izlgeda

Ruminija 27 Srba i 11 igraca (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Bugarska 14 i 4 igraca (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Makedonija 20 i 4 igraca (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Madjarska 19 i 2 igraca (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Slovenija 12 i 2 igraca (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Crna Gora 9 i 2 igraca (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Hrvatska 3 i 1 igrac (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Slovacka 13 i 3 igraca (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Ceska 3 i 1 igrac (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Poljska 7 i 3igraca (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Litvanija 3 nasa igraca

Finska 2 nasa igraca

Austrija 4 i 1 igrac (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Svajcarska 2 i 13 igraca (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Svedska 3 i 2 igraca (naseg poreka ili iz CG ili iz BIH)

Estonija, Letonija, Norveska bez nasih igraca
By Divos
@ Jomer

Сајт "Еуробаскет" је један од бољих сајтова када је у питању кошарка, посебно ако тражимо на брзину детаље везане за европску кошарку. На жалост, не постоји одговарајући пандан сајту "Basketball-Reference" ( http://www.basketball-reference.com/ којем је оријентација ипак пре свега НБА и све везано за њу), где би на сличан начин била обрађена европска кошарка.

Е сад, подаци које си доставио много говоре, и говоре о суровој реалности. Беспарица дрма све клубове КЛС, ту чак и они који крену амбициозно попут Смедерева, буду готово виђени као сигурни учесници СЛ, остану у јеку сезоне без понајбољих играча који одлазе у све финансијски "атрактивније" земље, Румунију (С.Живановић), Словачку (С.Божовић) или пак у Игокеу (Шибалић). Слична ситуација је са свим екипама, и ту сви афирмисанији играчи ће у јеку сезоне сваку прилику искористити да скокну преко гране и зараде коју цркавицу. И није то само ограничено на српске клубове у КЛС, видимо да и учесник АБА Металац муку мучи да сезону приведе крају, и из Ваљева ће се неки запутити у те "атрактивне" земље, Румунију (Малешевић) или пак Швицу (М.Јанковић) како би коју пару зарадили.
И управо то би нам тајва ситуацуија требала бити водиља шта и како деловати, и како покушати спречити енорман одлив наших кошаркаша, јер углавном у поменутим лигама ти наши играчи (а много је младих, млађих од 23) ће играчки таворити, стагнирати, тумарити по сличним земљама и лигама, нема ту много доброг (једино је добро што их менаџери успевају негде уваљати како би макар коју пару зарадили и нека компезације за године одрицања и посвећености кошарци).
И сигурно би боље осмишљена национална лига (КЛС) где би играли сви клубови од октобра до јуна, и вечити (тиме би добијала и бољу медијску пропраћеност, што би водило и лакшем привлачењу спонзора), припомогла да се макар делимично спречи одлив играча, а млађи би у таквој лиги ипак напредовали (што у поменутим лигама и није за очекивати, а неки од тих играча могу временом бити и у фокусу селектора, али само ако имају добар развој), бројне добробити је и "Edibledi" прокоментарисао, и по мени, у том правцу треба гледати.
Korisnikov avatar
By MileBL
KLS treba ukinuti, odnosno spojiti sa kupom u jedno takmicenje, napraviti ABA ligu sa 20 klubova, vise ih i nema koji su sposobni takmiciti se na prostoru bivse Jugoslavije.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Bogdan sinoc 22p, izgleda da je zreo za NBA, mislim da ce u Finiksu dobiti solidnu minutazu sledece sezone.
Za sada najvise brine pozicija krila, Kalinic jos od kraja prosle sezone ne moze da se sastavi, Lucic igrac rotacije sa hronicom povredom ledja, Simonovic solidan u Zvezdi ali nista vise od toga. Dobra vest je sto Zagorac polako ulazi u formu i mislim da ce do kraja sezone podici jos vise nivo igre, pitanje je da li ce to biti dovoljno za reprezentaciju?
Na ostalim pozicijama imamo barem po dvojicu odlicnih igraca.
Sto se tice mene ja bih ubacio u vatru ove mlade vec ovog leta, dakle u najboljih 12 bi upario Gudurica, Zagorca i Jokica, a tamo posle Olimpijade Jaramaza, Milutinova, Simanica i ostale koji se istaknu. Ko zna mozda Micic eksplodira sledece sezone kao Jovic ove, ja iskreno verujem da hoce jer po talentu ne zaostaje za Jovicem. Svakako imamo sjajnu generaciju 94-95 koja je mozda i najbolja u Evropi i treba te momke polako uvoditi u A tim.'
Korisnikov avatar
By Lepus
Ne bude li trejdova u Sunsima, Bogdan tamo nema sta da trazi. Bledsoe i Knight su prve opcije opcije na pozicijama 1 i 2, kombinovano. U njigovom odsustvu u posljednje vrijeme odlicno igrac ruki Devin Booker. Djecko je dosao sa Kentucky-ja, '96. godiste, @Antoine ga je spominjao u svom blogu. Nazalost, ne vidim tu minute za Bogdana.
By podgorica
Ja mislim da ce Sunsi ici na to da daju Bledsoea ili Knighta za nekog finog unutrasnjeg igraca kroz trejd , da ce dovest Bogdana i njega i Bookera gurati dalje , i Sunsi su dobra sredina za njega , kod njih svi bekovi proigraju
By Divos
Мислим да поз. ниског крила није толико за бригу како је Heisenberg приметио. Наравно коментар је добар, али некада смо можда престроги. Калинић је дошао у скупу екипу, и екипу где су јасно подељене улоге. Гледао сам га доста ове сезоне, и сваки минут који је одиграо, било је то сасвим добро, није био толико запажен, али добро би одиграо. Радио је и доста корисних ствари, наравно јака одбрана је његов највећи квалитет. У екипи Фенера, углавном је алтернатива сјајном Датомеу, играчу невероватно константном, одличном и у нападу и у одбрани, и ту је јако тешко добити већу минутажу. Такође поред толиких нападачки отијентисаних играча у Фенеру, Калина је опција у нападу тек у нужди. Ипак он је (по мени) сигуран за квалификације, верујем да ће то бити Калинић на којег смо навикли.
О Лучићу то је то, играч којег су проблеми са леђима пореметили. Нисам сигуран колико би Лучић био у стању и да испрати напорне припреме репрезентације. Опет, Сиион је јако захвалан играч, није никад био посебно атрактиван, није пружао импресивне партије, изазивао дивљење, али играч на којег се можемо ослонити. Загорца је повреда пореметила, али некако очекујем да би у плеј-офу АБА и СЛ могао доказати потенцијал. Не треба заборавити ни Дангубића. слично као и Раде реконвалесцент (наравно ипак предност млађем Загорцу) који се полако враћа на неки жељени ниво.
Тако, мислим да се имамо на кога ослонити. Ту је пред Салетом и највећа брига коју двојицу изабрати, мислим да које год да изабере неће погрешити. Имаћемо у екипи и доста и поливалентних играча, Богдан може покрити поз. 1-3, тако да и он то може покрити ову позицију по потреби, баш као и Милосављевић ако буде у саставу, или Бјелица који је раније и тако играо често ниско крило.
Верујем да ће то добро изгледати.
Korisnikov avatar
By alonzo86
Gledam sad Jokicevu partiju protiv Nicks-a, majko mila kakvu tehniku ima ovaj decko, nerealan je ! Sve tako lako izgleda kad on to radi, sampion, pobednik.

Lepi Mela, lepi Porzingisa, krade lopte, prenosi loptu, asistira, kreira, neverovatan je !

Samo se bojim, s obzirom da nam je savez kur*c, da se nece naigrati mnogo za reprezentaciju, ne bih da budem pesimista, ali takav osecaj imam... Da je Spanac, igrao bi sigurno svake godine :D
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 1165
KK Partizan 2025/26.

Много бољи и спремнији је био Дубаи.. Да Препелич […]

KK Crvena Zvezda 26/27

И званично Наваро нови тренер.. Требаће му много с[…]