Stare teme
By Pasulj
Ono što mi se generalno ne sviđa je zona 3-2 u zadnjem napadu Turaka.Pa zar ta vremena nisu prošla.Zar nismo shvatili da je zona u mlađim kategortijama smrt za razvoj košarkaša.
Korisnikov avatar
By Lepus
Slazem se sa tobom. Zoni pribjegavas ako ne mozes da branis covjeka, a ako mi njih sada ne naucimo da igraju odbranu, necemo nikada.

Odlgedao sam tri cetvrtine, nemam vise snage. Turci su totalni ocaj. Ne pamtim da sam vidio na nekoj utakmici ekipu koja je vise puta promasila citavu konstrukciju, iako su mladje kategorije.

Nasi solidni, nista vise od toga. Odbranu igraju dobro, napad srednja zalost. Dosta se igra dva na dva, cime sam zadovoljan. Fino igramo i u tranziciji.

Sto se tice nasih igraca, nisam ocaran nijednim.

Peno: ima fenomenalnu tehniku, odlican pregled igre i veliki kosarkaski IQ. Dobar je u defanzivnom skoku, fino asistira. Medjutim, mnogo toga mu fali. Igra samo onda kada ima loptu u rukama, bez lopte je bezopasan. Sut mu je katastrofalan. 'ajde sto nista nije mogao pogoditi, nego bilo je tu i par cigli. Inace, zavrsnica mu je losa. Veoma lako probija igraca, ali kada treba zavrsiti, lose. Jedino, svaka cast za onaj roling. U odbrani, takodje, ne briljira. Solidno igra 1 vs 1, medjutim, kada je na strani pomoci, svog igraca ni ne gleda. Lose probija blokove u piku. Generalno, ima tu stofa, ali mora da radi puno.

Meni se najvise svidio Stojanovic, igrac sa brojem devet. Odlicna atleta. Fenomenalan u odbrani 1 vs 1, lako probija blokove, fino pomaze. U napadu korektan, nije puno ni sutirao.

Nasi igra se najvise zasnivala na piku, tako da visoki igraci nisu ni dobijali loptu na niskom postu. Zbog toga bih se suzdrzao od njihovog komentarisanja.

Osim Pena, ostale igrace prvi put gledam, tako da ovaj moj sud je pod upitnikom.
By skeva
U pravu si za igraca sa brojem 9. on izgleda dosta bolji od ostalih, mada jedna utakmica nije mjerilo. Ja nisam ni jednu loptu vidio da je spustena na niski post tako nasi visoki igraci na tim pozicijama ostaju neocjenjeni sto se tice napadackog potencijala :) . Peno me nije odusevio, ali se vidi da ima svega po malo, ali nista savrseno. Mislim da je on trebao malo vise napredovati ali ne razumijem se bas u te mladje kategorije tako da sve govorim sa rezervom.
By serbianhoops
Slika
Slika
Reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prestižnog turnira u Sakariji, kao pobednik grupe „A“ sa maksimalnim učinkom od pet trijumfa. U poslednjem kolu grupne faze turnira, izabranici selektora Dejana Mijatovića naneli su ubedljiv poraz i selekciji Turske koja je samo u drugom periodu uspešno parirala našem mladom timu. Odlučujuću prednost srpski kadeti stekli su između 24. i 29. minuta kad su napravili impresivnu seriju od 16:1 posle koje je domaća reprezentacija bila primorana da potpiše kapitulaciju:
Turska U16 – Srbija U16 45:67 (9:17, 17:13, 8:18, 11:19).
Protivnik U16 reprezentacije Srbije u četvrtfinalu biće selekcija Slovenije (četvrtak, 12:00 časova).

Ponovo su srpski kadeti odlično počeli utakmicu. Agresivnom igrom i čvrstom odbranom sigli su do vođstva 7:0 posle pet minuta duela, a u finišu prvog perioda i do dvocifrene prednosti – 15:5. Najraspoloženiji u redovima našeg tima bili su Stefan Nikolić i Vojislav Stojanović koje je najbolje služio šut na početku meča. Izabranici selektora Mijatovića imali su potpunu kontrolu igre do sredine drugog perioda kad dolazi do pada koncentracije, nekoliko promašenih zicera i izgubljenih lopti, što selekcija Turske koristi da serijom 9:2 smanji zaostatak i u 19. minutu priđe na podnošljivih 28:26.

Domaća selekcija, nošena velikom podrškom sa tribina, uspela ja da u 23. minutu stigne do izjednačenja – 30:30. Međutim, bilo je to sve što su uspeli da urade na ovom susretu. Usledio je najbolji period u igri mladog tima Srbije. Filip Aničić, Miloš Glišić i Stefan Peno bili su glavni protagonisti serije 16:1 za kapitalno vođstvo u finišu trećeg kvartala – 46:31. Finiš utakmice takođe je protekao u znaku naših reprezentativaca koji su se maksimalno potrudili da i na petoj uzastopnoj utakimici u Sakariji ostvare što ubedljiviji trijumf, ovoga puta izražen sa 22 poena razlike – 67:45

- Iako je ekipu stigao umor, radovali smo se ovom duelu. Želeli smo da vidimo kako će momci reagovati na pritisak koji sa sobom nosi susret sa domaćinom turnira. Zaista možemo da budemo zadovoljni karakterom i mentalnom čvrstinom koju su naši igrači pokazali tokom svih 40 minuta, a pogotovo u trenucima kad je selekcija Turske uspela da izjednači na početku drugog poluvremena. Oscilirali smo u napadu, ali je odbrana sve vreme bila na visokom niovu na čemu insistiramo. Zaustavili smo njihovog najboljeg igrača Furkana Korkmaza koga je odlično čuvao Vojislav Stojanović. Dan predaha će svima dobro doći. Učinićemo sve da se odmorimo, relaksiramo ekipu i što bolje se pripremimo za četvrtfinalni duel sa selekcijom Slovenije koji će biti težak i zahtevan – naglasio je Dejan Mijatović, selektor U16 reprezentacije Srbije.

Slika
David Miladinović

U sredu je na turniru u Sakariji slobodan dan,
a u četvrtak 7. februara na programu su
četvrtfinalni dueli.
Korisnikov avatar
By djokonda
Solidna generacija čini mi se...uz Pena i Glišića, obećavaju Stojanović kao dobra atleta i Aničić kao dobro telo za centra...plus meni se svideo Jovanović zbog brzine sa loptom, podsetio me na Vujanića i Nedovića.
By serbianhoops
kosta76 napisao:Za manje od 2 sata je cetvrtfinale.
Ko li izmisli termin? Ovo mi se vise gleda od Kupa Radivoja Koraca ali sta je tu je
Prvobitno je bilo planirano da se četvrfinalni meč izemđu Srbije i Slovenije igra od 12 časova, došlo je do promene termina. Početak je zakazan za 16:30.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Dok se neko bavi pracenem igraca ja moram da se zapitam sta rade MARKO MATIJEVIC I LUKA KRALJEVIC u reprezentaciji RUSIJE???
To nisu Rusi verovatno vec Srbi
Korisnikov avatar
By Heisenberg
MILOS OBILIC napisao:Dok se neko bavi pracenem igraca ja moram da se zapitam sta rade MARKO MATIJEVIC I LUKA KRALJEVIC u reprezentaciji RUSIJE???
To nisu Rusi verovatno vec Srbi
Mislis Slovenije?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]