- Pet Feb 10, 2023 10:45 am
Kao što sam najavio Bajern je na kraju bio lak zalogaj, dosta tome je pomogla publika, jer su se igrači osećali kao u Bgu, a dobro znamo da oni igraju dosta drugačije kod kuće i na strani. Odlično smo otvorili utakmicu, a onda brzo vađenje tandema Lidej-Panter i protagonizam u napadu pada i krećemo da se mučimo i klackamo do kraja četvrtine, onda u drugoj se samo nastavilo sa klackalicom uz dosta naših grešaka i puno promašenih šuteva i penala. Drugo poluvreme otvoreno baš onako kako treba, kaznena ekspedicija protutnjala, te je meč bio vrlo brzo rešen. U četvrtoj smo opet krenuli da padamo, što nam je tako karakteristično ove godine, a nikako mi nije jasno zbog čega i na kraju pokazali smo energiju i krv i dobili. Svidela mi se reakcija Đuše, Lesora i ostalih u trenucima kada su nas sustizali i smanjivali prednost u 4/4.
Neverovatno mi je da na trenutke izgledamo kao grupa građana, pa onda odigramo onako zrelo i staloženo i svaku rotaciju protivnika kaznimo. Padovi u koncentraciji i tempu su nam vrlo karakteristični i pored toga smo dobili sve ovo što smo dobili i legitimni smo top 8 konkurenti. Neverovatan je povratak od onog sunovrata i šuntavog niza do dizanja i dobijanja ovih 4 utakmica u EL uzastopno. U poslednjih 10 utakmica imamo 8-2 što je najbolji skor u EL trenutno.
Kao što rekoh mi sad u pozitivnom skoru idemo na KRK, gde puni samopouzdanja idemo u 1/2 na Zvezdu, ako se to dobije i osvoji kup, ja sam ubeđen da će ta pozitivna energija i dobra forma nastaviti da raste i da ćemo u zadnjih 10 utakmica imati barem 5 pobeda.
Otvoreno kažem da sam sumnjao u ovaj tim i u Željka i nije mi se sviđao ni tim, odnosno izbor igrača, ni način igre, ni odluke koje pravi trener, ni pre svega i najbitnije energija sa kojom igraju. Ta energija postoji i sada i nju smo videli u Valensiji i Tel Avivu, ta malodušnost, to ne mogu da prihvatim nikako, prosto to je to. Momci su kliknuli vremenom i sad to izgleda dosta drugačije, ali još uvek nije to na nekom nivou na kojem očekujem da ovako skup tim sa ovim igračima i trenerom treba da igra... Dešava se s vremena na vreme bljesak i dobra partija, ali dosta praznih minuta se ponavlja i to kad se sredi, mogu reći e svaka čast Željku al ih je utegao.