Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Texxx ja sam Mileta mnogo gotivio pre odlaska u NBA, igrao je jako lepu kosarku i bio je rodjeni strelac. Mislio sam zaista da moze da napravi sjajnu karijeru, ali... Ode u NBA, vratio se sa razorenim kolenima. Od napadackog repertoara koji ga je ranije krasio mu je ostao samo sut sa poludistance i to je to. Tuzno, kada ga se setim ranije i kada ga vidim sada na sta lici bas bezveze.

Neces verovati, ali ja sam uhvatio sebe i prosle godine u kupu da navijam za Megu, cak i protiv nas. Jbg, na pocetku sam rekao da mnogi nipodastavaju domace takmicenje, ali ima tu da se probere jako dobrog materijala samo ako neko zeli da ulozi malo truda i ako zna gde da gleda.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
ne znam koji je fazon, ali Mega je dobila i Zvezdu i Radnciki, nemojte da mislite da podcenjujem momke sa Novog Beograda, vec zelim da istaknem svoje cudjenje... kako to da dva tima koja su na f4 Aba lige ne mogu da dobiju jednu prosecnu Abaligasku ekipu(u najmanju ruku). mislim da su Zvezda i Radnicki previse nezainteresovano usli u ovu ligu, pa sad vec Mega i Vojvodina imaju bolji skor od ova dva. obe ekipe iz srpske lige su igrale svoj mec sa KKP i nakon sto sam odgledao iste shvatio sam da su to samo prosecne ekipe koje ne mogu mnogo toga, posebno Vojvodina koju je tim KKP bez Lucica i Bertansa ponizio u Pioniru... nakon tih partija i odgledane utakmice Zvezda-Radnicki ocekivao sam da ce nakon lose partije obe ekipe krenuti nesto bolje da igraju pogotovo sto su slabiji timovi na rasporedu, ali desilo se ono kome se retko ko nadao. obe ekipe su izgubile od srpskoligasa i timova koji se sada nalaze na poziciji 2 sa skorom 4-1.
iz svega vidjenog mogu zakljuciti da je KKP ili najozbiljni je shvatio ligu ili je imao srece ili je daleko imperiorniji od ostalih timova u istoj ligi. ekipe CZV i RKG su me istinski razocarale jer su podcenile protivnike iz superlige sto im se obilo o glavu. iskreno bih zeleo da ostane ovakav poredak do kraja takmicenja, ali ko zna sta ce se desiti vec u sledecem kolu, jer su cuda vec nacinjena :)
veoma mi je drago sto su MEga i Vosa odigrale ovako kvalitetno i zelim im sve najbolje, takodje moram napomenuti da su obe ekipe igrale neuporedivo losije protiv KKP.

takodje bi valjalo istaci da je KKP sveo najbolje igrace protivnickih ekipa na nizak broj poena :
Marijanovic 4
Dasic 5
Rakocevic Igor 11
Vranes Slavko 6
Korisnikov avatar
By Karaburac
Gde Vranesa stavi u najbolje strlece jbt? :D Zivanovic, Kruscic i Balmazovic su zaduzeni tamo za poene ;)

Nije bas realna ta slika brate, prosle godine je Partizan dobio u Pioniru Vojvodinu 40 razlike, ali je izgubio u Novom Sadu. Vojvodina u Pioniru sada nije mogla vola da ubode (pogledaj statistiku), a to je ekipa koja timski gadja oko 40% za tri. Nisu oni uopste toliko losi. Drugo Megin onaj poraz od 30 razlike je opet malo nerealan. Onaj mec iz kupa je mnogo realniji odnos snaga.

Prosecni aba ligasi su dobijali sva tri ova nasa kluba ove godine, tako da je realno da i MEga i Vojvodina koji glat mogu da budu prosecne ekipe na Jadranu mogu da uzmu ovima skalp. Pogledaj samo od koga je sve Partizan gubio ove sezone, a ni Radnicki nije bolji. Zvezda je isto imala svoje ispade, ali jos po najmanje (ako zanemarimo ocajan start sezone).

EDIT: Samo da obavestim sve ljude da su poceli da izlaze i snimci iz razvojne lige, pa ko zeli da gleda evo mu link http://www.kls-video.com/razvojna.php
Poslednja izmena od Karaburac u Uto Apr 16, 2013 6:41 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
By kosta76
Dangubic impresivno resava situacije 1 na 1. Strasno mi se svidja kao igrac...Sut iz igre mu je ostao boljka. Slobodna bacanja je popravio. Dobio je nesto na snazi
Uz jednu promenu oko vrha kapice, on se od slobodnjaka do obruca maltene pojavi u jednom koraku
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Kole istina da ne dominira bas u sutu, ali pogledaj procente sut za tri poena mislim da je u ABA ligi prosle godine imao oko 15%, a sada je na 33% sto je ipak pomak. Nije ne znam ni ja koji, ali u svakom slucaju ide na bolje. Meni deluje kod njega da mnogo bolje sutira iz driblinga nego kada sutira posle dobijenog pasa. Iz driblinga, pogotovo kada odradi posle finte odskok u stranu ili unazad pogadja odlicno. Cak i za tri poena bolje gadja nego kada stoji u mestu. E sad, razlog za tako nesto bi ti verovatno mogao mnogo bolje da objasnis od mene.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao:Gde Vranesa stavi u najbolje strlece jbt? :D Zivanovic, Kruscic i Balmazovic su zaduzeni tamo za poene ;)

pa nekako mi je on glavna igla

Karaburac napisao: Nije bas realna ta slika brate, prosle godine je Partizan dobio u Pioniru Vojvodinu 40 razlike, ali je izgubio u Novom Sadu. Vojvodina u Pioniru sada nije mogla vola da ubode (pogledaj statistiku), a to je ekipa koja timski gadja oko 40% za tri. Nisu oni uopste toliko losi. Drugo Megin onaj poraz od 30 razlike je opet malo nerealan. Onaj mec iz kupa je mnogo realniji odnos snaga.
pa da zato sam napisao da nisam siguran da li smo mi to imali srece(oni nisu imali dan), da li smo imali vise motiva ili smo cisto najdominantniji 8-)

video sam juce onu utakmicu sa Radnickim, to je skroz druga Vojvodina od one iz Pionira pre 2 nedelje :?

kao sto rekoh verujem da ce se popraviti i zelim im svu srecu !
Karaburac napisao: Prosecni aba ligasi su dobijali sva tri ova nasa kluba ove godine, tako da je realno da i MEga i Vojvodina koji glat mogu da budu prosecne ekipe na Jadranu mogu da uzmu ovima skalp. Pogledaj samo od koga je sve Partizan gubio ove sezone, a ni Radnicki nije bolji. Zvezda je isto imala svoje ispade, ali jos po najmanje (ako zanemarimo ocajan start sezone).
to jeste bilo bi zanimljivo videti ovu ligu do kraja kao sto sam i na pocetku rekao, nisam gledao KKP poslednja 2-3 kola, dok sam gledao i RKG i CZV u prosla 2 kola ... ali i kada pogledam rezultete nekako me mrzi da gledam utakmicu kada znam da cemo da pobedimo fazon 20 razlike :naughty:

CZV je menjala trenera bice zanimljivo kako ce da odigraju protiv Metalca, dok za RKG ne znam sta da mislim :)
sve u svemu ceka nas svasta ! :)
Korisnikov avatar
By Grobari Beograd
Boban Marjanović: Još jedna lepa priča o džinu...

Ovog junaka sigurno znate, jer 221 centimetar visine nema šanse da ne zapadne za oko. Posle uspona i pada, ove sezone se u dresu Mega Vizure potrudio i da ga dobro zapamtite! Došao je da pokaže da, posle ruske epizode za zaborav, i dalje igra ozbiljnu košarku i da još uvek dominira po reketima

Slika

Sve lepe priče o džinovima su davno ispričane... Ali stvorila se jedna nova, koja se trenutno piše narandžastom loptom. Naš džin, junak ove storije, ponovo je u snazi i vraća se u vrh Kraljevstva košarke. Tamo gde su najbolji, oni u koje gleda i kojima se divi ceo narod.

Bobana Marjanovića sigurno znate, jer 221 centimetar visine i nema šanse da ne zapadne za oko. Posle uspona i pada, ove sezone se u dresu Mega Vizure potrudio i da ga dobro zapamtite! Došao je da pokaže da, posle ruske epizode za zaborav, i dalje igra ozbiljnu košarku i da još uvek dominira po reketima.

U Košarkaškoj ligi Srbije bio je daleko najbolji i najkorisniji igrač (734 indeksnih poena), prvi u većini glavnih statističkih kategorija...

Normalno, krećemo od Mege...
"U Megi mi je super, baš smo jedna mlada ekipa, perspektivna, s mnogo ambicija. Mislim da igramo odlično, sjajno vođeni od strane trenera Dejana Milojevića, kome je ovo prva sezona na klupi, a snalazi se kao da mu je dvadeseta!"

Slika

Ti igraš fantastično!
"Stvarno se trudim da svaku utakmicu odigram što bolje, ali ne zavisi sve samo od mene, već i od mojih saigrača. Pošto je košarka kolektivni sport, oni mi dosta pomažu. Siguran sam da bih, da sam otišao u bilo koji klub ili da sam i ostao u CSKA, bio kratak za veliko znanje i neprocenjive savete koje sam dobio od Dekija Milojevića, a koji su mi baš bili potrebni. Dakle, dolazak u Megu ne gledam kao neki pad u karijeri, već kao neku uzlaznu putanju!"

Da li ti je bila dosadna KLS liga, pošto si potpuno dominirao?
"Statistika govori da je bilo lako, a u stvari i nije baš tako. Ima tu mnogo dobrih i mladih igrača koji bi još trebalo da rade i napreduju. Znači, uopšte nije bilo lagano, a kamoli dosadno!"

Da li iko od centara iz srpskih i jadranskih klubova može da ti parira ispod koša?
"Naravno da može, nisam ja neko natprirodno biće. Svako može da bude zaustavljen ispod koša, a moj zadatak je da protivnici ne uspeju u tome".

Od čega zavisi tvoje raspoloženje na terenu?
"Najvažnije od svega je da me, kada se probudim, ne boli ništa, da se dobro osećam. Ostalo je do mene. Naravno, zakucavanje ohrabruje sve, mene, saigrače, publiku. Svima je lepo, pa je i meni tada raspoloženje u uzlaznoj putanji".

Slika

Šta očekuješ u Superligi?
"Očekujem, naravno, da ispunimo cilj i da budemo među prva četiri, odnosno da obezbedimo ulazak u ABA ligu".

Da li primetiš po izrazu lica kada te se protivnik plaši u reketu?
"Nikada nisam primetio da me se neko plaši, ili nisam gledao! :)"

Kako je bilo u CSKA, zašto nisi prošao?
"Bilo je super, sve je bilo vrhunski, ali u sportu, osim talenta, treba da imaš i sreće, da se sklope kockice. To je bila moja prva sezona van zemlje, možda se i nisam baš najbolje snašao".

U Žalgirisu je bilo na nivou...
"Već sam se tada navikao da budem van zemlje, pa sam se malo više uklopio. Osvojio sam tri titule sa Žalgirisom – domaći kup, litvansku i baltičku ligu. Dobio sam pohvale od legendarnog Arvidasa Sabonisa i proveo lepih šest meseci u Kaunasu".

Šta je bilo u Nižnjem Novgorodu, brzo ste se rastali?
"Ne znam šta bih ti rekao..."

Gde ćeš sledeće sezone, pošto su ova liga i Mega Vizura očigledno ispod nivoa na kojem igraš?
"Nisam još razmišljao o tome. Zasad mi je prva opcija samo igra i da učim dok sam još u Srbiji, u dobro organizovanom klubu kakav je Mega".

Slika

Pobede nad Radničkim i Zvezdom uvećali su apetite ekipe ekipe Dejana Milojevića. Da li misliš da Mega može do Jadranske lige?
"Ne mislim, nego znam da može!"

Koliko si zadovoljan učinjenim u karijeri?
"Postoje stvari koje još mogu da se ostvare i urade, ali ne mogu da požalim, niti za nečim žalim!"

Da li očekuješ povratak u reprezentaciju?
"Bilo bi mi drago! Igrati za reprezentaciju je velika čast."

Šta možemo da uradimo u septembru na Evropskom prvenstvu u Sloveniji?
"Mi smo košarkaška nacija, tako da su očekivanja uvek velika. Mislim da imamo lepe šanse".

Da li je tačno da si u vrtiću bio viši od vaspitačice?
"Uvek sam bio najviši. Imam sliku iz vrtića na kojoj sam od svih veći za glavu, a iste visine kao vaspitačica! :) Delovao sam mnogo ozbiljnije od svih. Ali samo delovao..."

Kada si naglo porastao, u kom uzrastu?
"Kao što sam rekao, od malena sam bio ekstremno visok, ali najviše sam porastao u prvoj godini srednje skole. Tada sam baš potpisao ugovor sa Hemofarmom na kraju osmog razreda sa 200 cm, a stigao u Vršac sa 209 cm!"

Slika

Zašto ti je teško, a zašto lako živeti s tom visinom?
"Lepo što te svi gledaju, što si jednostavno upadljiv i bez fensi garderobe i markiranih stvari, a loše je što ne možeš nigde da se sakriješ. Uvek se krijem od mog malog sina, a nikako da mi uspe da se sakrijem! :) Ima, naravno, mnogo dobrih i loših strana... Ne možeš da uđeš u bilo koji automobil, teško je za garderobu, cipele, ali sve ima svoje prednosti i mane! Mogu ovako ceo dan da nabrajam, ali najveća prednost je u košarci!"

NE MOGU DA SPAVAM AKO MI NE VISE NOGE SA KREVETA!

Gde kupuješ garderobu?
"Kupim gde god nađem veličinu. Imao sam ugovor s Najkom, pa imam još velike garderobe od njih, a u Tifaniju naručujem ove malo lepše stvari".

Na kakvom krevetu spavaš?
"Pošto dosta putujemo, spavam gde me staviš, ne pravim problem. Samo da nema onu stranicu dole, da mogu da mi vise noge. Čak mi je sada to postalo normalno, pa ne mogu da spavam ako mi ne vise noge sa kreveta!"

Koliko treba da se sagneš da poljubiš ženu?
"Jedno pola metra! Dok se saginjem bole me leđa, ali kada me poljubi sve me prođe".

MALIŠA VOLI LOPTU

Koliko mali Vuk ima godina, da li je nemiran i koliko stižeš da ga čuvaš?
"Moj lepi mališa za nekoliko meseci puni dve godinice, tačnije 3. jula. Nije što je moj, ali je stavrano zlatan. Iako se svi žale na svoju decu da jedva pričaju, ovaj moj brblja kao navijen. Mališa i ja se najbolje razumemo, baš se lepo igramo i čuvamo. Za njega uvek moram da imam vremena. Uvek je nasmejan, prenosi mi mnogo pozitivne energije i čini me srećnim. Voli loptu, uvek imam par loptica u automobilu, da kada se vozi može da se igra. Kad baci loptu, uvek kaže 'koš' ili 'gol'."
Korisnikov avatar
By Jomer
Nemanja Radovic otisao u Grcku potpisao za kAod Dramu, objavio misko na tviteru
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 218
Takmicenja mladjih kategorija

Sutra startuje F8 jedinstvene kadetske lige. Preth[…]