Teme vezane uz regionalnu ligu
Radnicki-volim napisao:Pa zar nemammo vec postojecu temu za njih?
Imamo ali to je bila tema za sezonu 2012/2013.Nasim klubovima su otvorene nove teme red je po meni i da otvorimo novu temu i za ova tri tima.Vidim da Kerol prati utakmice MTZ-a,Proka novi forumas uredno izvestava o Igokei tako da ima osnova da otvorimo novu temu.
By Jaycee Carroll
МЗТ Скопје подобар од Лукоил

Македонскиот претставник во АБА - лигата, МЗТ Скопје Аеродром, се подготвува за новата сезона, а денеска одигра пријателски натпревар од затворен карактер во Охрид против бугарскиот Лукоил и го совлада со 87-69. Нема подетални информации за индивидуалните статистички показатели на кошаркарите, а веќе од утре „металците“ продолжуваат на турнирот „Охрид Трофеј 2013“, каде во полуфиналето ќе играат против Металац Ваљево во 20.30 часот (пренос на МТВ).

Останати учесници на овој турнир се Раднички Крагуевац (Србија) и Лукоил (Бугарија), кои и ќе го отворат турнирот со натпреварот кој ќе почне во 18 часот.

Znaci finale MZT - Radnicki gledamo :)
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Josip Sobin u Zadru.Napravise i Zadar i Siroki fin tim.Ne verujem da ce biti toliko losi kao sto smo mislili.Imaju i uzaren domaci teren.
Igokea – Cibona 85:68 (17:19, 27:17, 20:17, 21:15)

Košarkaši Igokee na turniru u Sarajevu plasirali su se u finale turnira pobijedivši ABA ligaša Cibonu. U ekipi Igokee najefikasniji je bio novajlija Duško Bunić sa 18 poena, Cedric Mays ubacio je 14 poena, a Branko Jorović 10 poena.U ekipi Cibone najefikasniji večeras bio je Andrija Žižić sa 22 postignuta poena.

Naša ekipa očekuje pobjednika iz druge utakmice gdje se sastaju KK Bosna – BC Gmunden.

Finale je zakazano za sutra.
Ево да одмах дам мали допринос новој теми. Веома позитивно изненађење за мене. Не толико побједа, колико велика разлика, одлична партија Бунића и очигледно тргање Мејза из летаргије.

Финална утакмица је сутра од 19:30, уз директан пренос на сарајевској тв-станици TVSa.
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 515
Takmicenja mladjih kategorija

Sutra startuje F8 jedinstvene kadetske lige. Preth[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.